petek, 24. marec 2017

Psalm 23

Ena mojih fiksih idej ni več fiksna. No, tudi ideja ni več. Pravzaprav je postala zelo resnična in otipljiva.
Lani poleti sem naredila še en eksperiment z barvanjem blaga z naravnimi barvili. Tokrat je bil v igri črni čaj. Kos blaga sem stlačila v kozarec za vlaganje in vsakič, ko sem pila črni čaj z mlekom, sem zraven dala vrečko in cca centimeter vroče vode. Nekako do konca avgusta je bil kozarec poln, vse skupaj sem pustila stat še nekaj tednov. Blago je prišlo ven lisasto - razni odtenki rjave, zelo zemeljsko, zelo naravno, hehe. Tisti čas še nisem vedela, kaj bom z zadevo, ker ... no, bila je lisasta.
 Blago se je nekaj časa valjalo okoli, potem pa sem v začetku leta stopila v akcijo.
Najprej sem naredila rjavo obrobo in tako lepo borduro na obeh ožjih koncih:


Potem se je zadeva spet nekaj časa svaljkala z ene strani mize na drugo. Nekega dne v začetku februarja pa sem peljala avto na servis in se utaborila v enem od brežiških kafičev z debelo francosko knjigo s fonti za križkanje črk in se lotila Vzorca.


Zgruntala sem, da je excel krasna stvar za te reči. Sestaviš mrežo in pobarvaš kvadratke. Kadar se kakšne besede in /ali skupine črk ponovijo, se jih samo skopipejsta. Potem, seveda, ko zračunaš, kako velike naj bodo črke, da bo ja celo besedilo šlo gor. Barva prejice je bila seveda zelena. Vzela sem pet ali šest različnih odtenkov, na koncu sem rabila samo tri.


Fotografije so bile narejene, predno sem prtiček oprala v stroju. Nekaj čajne barve, a ne veliko, je šlo dol. Ima par manjših napak, ampak jih ne mislim naglas razglašat, ker sem zelo zadovoljna s tem, kar je nastalo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar