nedelja, 11. januar 2015

Kaj se dela

Enkrat sem nekje slišala za vražo, da česar ne končas v starem letu, potem tudi v novem ne boš. Nisem sigurna, če sem si prav zapomnila, mogoče je bilo govora o stvareh, ki jih začneš na silvestrovo. No, kakorkoli že, od lani mi je ostalo kar nekaj projektov.

Črtast šal

Sem povedala, da obožujem ostanke? No, tokrat sem pobrala okoli po škatlah in vrečah malo tanjše preje, v glavnem mešanice z volno.


Pa nekaj neuspelih projektov sem tudi razdrla in začela šal.


Delan je v riževem vzorcu, "krasijo" pa ga luknjičaste diagonalne črte.


Nimam pojma, kako bo stvar zgledala na koncu.

Šal iz meliranih prejic

Pred časom mi je dekle, ki je nekaj časa delalo pri nas, prinesla vrečko raznih prejic. Med njimi je bilo nekaj meliranih, ki jih ne maram uporabljat za vezenje, že dolgo pa fantaziram o tem, da bi imela čipkast šal. Začela sem ga lani spomladi, lepo napreduje.


 Tole mislim, ko pravim "čipkast":Lep ravno ne bo, pri strani se frklja in ne vem še, kaj narediti glede tega, ko bom prišla do konca.

 

Pregrinjalo za računalnik

Začela sem ga lani poleti. Narejen je iz ostankov zelenih kavbojk in kosa nečesa, kar je bila verjetno zelena obleka za debelo gospo, ter rumene prejice.


 Okoli pa okoli je taka obroba, ki je nisem prej še nikoli delala:
Besednina

No, tale je že skoraj gotova, samo še v okvir jo moram dati.


Vsa bo v vijoličasti in zeleni in o njej bom kaj več povedala kdaj drugič. Ne, in ni kvanta.


Odeja iz kvadratkova 2

Ja, res je, izgubljeni projekt se je našel. Ugotovila sem tudi, da material, ki ga imam trenutno na voljo, ne bo zadostoval za dokončanje, ker bi rada odejo večjo do 50x50 cm. Ampak počasi se tudi nekam pride.

Ni komentarjev:

Objavite komentar